evaluare psihologică

Că este o metodă de prevenție a unor probleme sau doar o cerință de la locul de muncă, o evaluare psihologică nu este niciodata de prisos. Cabinetul psihologic Săcălean Florin Marius îți propune o serie de psihoterapeuți specializați pentru o evaluare cât mai detaliată.

Ce sunt ședințele de evaluare psihologică?

Evaluările psihologice sunt întotdeauna menite să răspundă unor întrebări specifice. Aceste întrebări sunt menționate de către psihologi ca fiind "excluderi de posibilitați". Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic, realizat de un psiholog autorizat în a întreprinde o astfel de evaluare.

Aceasta are ca scop identificarea potenţialului de funcţionare a psihicului fiecărui client, punctarea eventualelor dificultăţi sau chiar abateri de la normalitate şi îndrumarea către un anumit tip de terapie: psihoterapie, terapie medicamentoasă etc. Prin evaluare psihologică se urmăreşte să evidenţieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar şi modalităţile de funcţionare deficitare ce se pot îmbunătăţi semnificativ prin psihoterapie.

aviz psihologic

Fie că vorbim despre o angajare, schimbare de post sau pur și simplu obținerea permisului de conducere, un aviz psihologic, primit în urma unei evaluări, este necesar. Acesta confirmă sănătatea mintală a persoanei și crește gradul de încrederea acordată de stat sau angajator în aceasta.

Ce este un aviz psihologic?

Este un document care atestă faptul că pacientul este apt pentru cererea pe care dorește să o depună.

Tipuri de examinări:

  • evaluare în vederea obţinerii unui aviz psihologic pentru permisul de port-armă,
  • evaluare şi selecţie personal
  • licenţa detectiv particular
  • analiză psihologică a activităţii
  • analiză şi prevenirea accidentelor de muncă