Despre hipnozaHipnoza urmăreşte aducerea la suprafaţă, la nivel conştient, a traumelor sufleteşti produse de-a lungul vieţii individului mai ales în copilărie. Majoritatea suferinţelor psihice îşi au rădăcinile acolo, iar timpul nu vindecă, aşa cum se crede, chiar tot. Îngropat undeva în subconştient, e foarte important ca răul să fie scos la lumină şi remediat. Acest demers, prin hipnoză clinică, este necesar pentru ca pacientul să-şi conştientizeze problemele traumatice şi să se poată descarca de tensiunea nervoasă, care le alimentează.

Ce sunt ședințele de hipnoză clinică?

Hipnoterapia este o metodă alternativă de vindecare, care se utilizează pentru a crea schimbări subconștiente la un pacient sub forma unor răspunsuri, gânduri, atitudini, comportamente sau sentimente noi. Se efectuează cu un pacient aflat în starea de hipnoză. 

O persoană care este hipnotizată afișează anumite caracteristici precum sugestibilitate și reacție sporită, care facilitează schimbările necesare.

Când ai nevoie de hipnoză clinică?

Există o gamă foarte largă a afecţiunilor ce pot fi tratate cu hipnoză clinică. Printre acestea, cele mai des întâlnite sunt:

skype

Distanța de comunicare între un terapeut și client nu este un concept nou. Sigmund Freud utiliza scrisori pentru a comunica cu clienții săi. Grupuri de ajutare proprie au început să iasă la iveală pe internet, la începutul anilor 1982 (Kanini, K. & Regehr, C., 2003). În prezent, există numeroase site-uri care oferă informații de sănătate mintală, precum și clinici de e-terapie private și acum și psihoterapie prin Skype. Creșterea consilierii online și a serviciilor de sănătate mintală, a condus la înființarea Societății Internaționale pentru Sănătate Mintală Online.

Ce sunt ședințele de psihoterapie prin Skype?

Psihoterapia prin Skype se bazează pe același concept ca cea individuală, doar că folosește comunicarea la distanță. Psihoterapia online este o alternativă viabilă atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibila. Este eficientă. Este privată. Pentru anumite categorii, este singura varianta prin care se poate obține accesul la un bun profesionist.

Când ai nevoie de psihoterapie prin Skype?

Cei mai mulţi dintre noi apelăm la un cabinet de psihoterapie atunci când:


bs family

Familia este nucleul societății, de aceea este foarte important ca ea să aducă echilibru și o stare de liniște în viața fiecăruia. Probleme în familie sunt des întâlnite și, cel mai adesea, acestea sunt cauzate de o incapacitate de comunicare între membri. Ședințele de psihoterapie de familie încurajează înțelegerea reciprocă și elimină tensiunile create.

Ce sunt sedințele de psihoterapie de familie?

Psihoterapia de familie este o formă de terapie care urmărește reducerea stresului și a conflictului prin îmbunătățirea sistemelor de interacțiune dintre membrii familiei. În timp ce terapeuții de familie încearcă adesea să aibă toți membrii familiei (afectați de problemă) în cameră, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau necesar. Ceea ce distinge terapia de familie de consilierea individuală este perspectiva sau cadrul ei, nu câte persoane sunt prezente la sesiunea de terapie. Acest tip de consiliere privește problemele, ca modele sau sisteme funcționale care doar necesită ajustări.

Când ai nevoie de psihoterapie de familie?

TERAPIE SEXUALA

Sexul este un subiect tabu, majoritatea oamenilor nu știu prea multe lucruri despre dificultațile sexuale, despre ceea ce este sau nu normal. Schimbul de informații in timpul unei ședințe de terapie pentru problemele sexuale poate schimba viața unor oameni.

Ce sunt ședințele de terapie pentru problemele sexuale?

Terapia pentru problemele sexuale implică o întâlnire cu un psihoterapeut/ sexolog/ psihosexolog calificat care va purta discuții despre viața dumneavoastră sexuală.

Consultarea unui sexolog este o opțiune de tratament pentru cei care suferă de libidou scăzut, dureri în timpul activității sexuale, probleme în obținerea sau menținerea unei erecții ori întâmpină alte probleme de intimitate.

Când ai nevoie de terapie pentru problemele sexuale?

Iată câteva semne pentru care ar fi cazul să apelaţi la serviciile unui psihosexolog:

logopedie

Un copil cu o dezvoltare armonioasă e un copil sociabil și cu încredere în sine. Încrederea în sine a copilului poate fi știrbită atunci când, în comunicarea cu semenii, mesajul lui nu este înteles. Căutați experiența unui logoped atunci când observați semnele care anunță posibile tulburări de limbaj și comunicare. Logopedia este soluția potrivită pentru copilul tău.

Ce sunt ședințele de logopedie pentru copii?

Logopedia studiază natura și formele de manifestare a tulburărilor de limbaj și propune atât metode cât și procedee de corectare adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularitaților individuale și de vârstă ale copilului.

Începerea terapiei este optimă după vârsta de 4 ani. Există însă și excepții, de aceea se recomandă evaluarea de către specialist și inainte de 4 ani, atunci când se observă întarzieri în apariția și dezvoltarea limbajului conform vârstei.

Când ai nevoie de logopedie pentru copii?

evaluare psihologică

Că este o metodă de prevenție a unor probleme sau doar o cerință de la locul de muncă, o evaluare psihologică nu este niciodata de prisos. 

Ce sunt ședințele de evaluare psihologică?

Evaluările psihologice sunt întotdeauna menite să răspundă unor întrebări specifice. Aceste întrebări sunt menționate de către psihologi ca fiind "excluderi de posibilitați". Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic, realizat de un psiholog autorizat în a întreprinde o astfel de evaluare.

Aceasta are ca scop identificarea potenţialului de funcţionare a psihicului fiecărui client, punctarea eventualelor dificultăţi sau chiar abateri de la normalitate şi îndrumarea către un anumit tip de terapie: psihoterapie, terapie medicamentoasă etc. Prin evaluare psihologică se urmăreşte să evidenţieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar şi modalităţile de funcţionare deficitare ce se pot îmbunătăţi semnificativ prin psihoterapie.

Copii

Copilăria este cea mai importantă experiență formatoare din viața unui om. De aceea, este esențial ca în această perioadă copilul să fie fericit și să își dezvolte curiozitatea și încrederea în sine. Pentru a ne asigura de acest lucru, îți propunem ședințele de psihoterapie pentru copii, cu scopul de a înfrumuseța experiența copilariei și a depăși orice insecurități apar în drum.

Ce sunt ședințele de psihoterapie pentru copii?

Prin psihoterapie pentru copii se înțelege o varietate de tehnici și metode utilizate pentru a ajuta copiii și adolescenții, care întâmpină dificultăți, în ceea ce privește emoțiile și comportamentul lor. Deși există diferite tipuri de psihoterapie, fiecare se bazează pe comunicare, ca instrument de bază, pentru a aduce schimbările dorite.

La copii și adolescenți, jocul, desenatul, construirea și prefacerea, precum și vorbirea, sunt modalități importante de a împărtăși sentimentele și de a rezolva problemele.

psiho-oncologie

Uneori cei mai importanți pași în rezolvarea unei probleme sunt conștientizarea și acceptarea ei. Indiferent daca problema în sine se poate rezolva sau nu, acești doi pași sunt esențiali pentru a crea pacientului o viață cât mai calitativă și a îl face să se concentreze pe rezolvarea problemei, mai degrabă decât negarea acesteia. De aceea, în cazul apariției cancerului, îți recomandăm cu încredere ședințele de psihooncologie de la clinica noastră.

Ce sunt ședințele de psihooncologie?

Intervenția de psihooncologie are un caracter cu totul special, pentru că ședințele de psihooncologie vizează, adaptarea individului la boală și, în multe cazuri, acceptarea de către bolnav a ideii de moarte. Din această perspectivă se desprinde clar că nu oricine poate efectua ședințe de psihooncologie. Atât personalul medical, cât și psihologul se confruntă, în cazul bolii canceroase, cu însăși moartea, care sfidează dorința omului de a trăi.

psihoterapie cuplu

O relație de cuplu sănătoasă și un partener care vă sprijină și vă încurajează contribuie foarte mult la echilibrul dumneavoastră. emoțional. De aceea, îți recomandăm ședințele de psihoterapie de cuplu, prin care îți vei descoperi nevoile tale și ale persoanei iubite, lucru ce va duce la îmbunătățirea comunicarii.

Ce sunt ședințele de psihoterapie de cuplu?

Psihoterapia de cuplu se bazează pe același concept ca psihoterapia individuală, însă se concentrează simultan pe experiențele individuale ale pacientilor, cât și pe comunicarea dintre ei. Scopul acestui fel de terapie este ca cei doi parteneri sa se raporteze unul la altul, într-un fel care să îi avantajeze pe amândoi și să îi ajute să se dezvolte împreună.

În cazul terapiei de cuplu relația în sine este pacientul.

Când ai nevoie de psihoterapie de cuplu?

consiliere psihologica

Nu trebuie să așteptăm până apar problemele ca să le raparăm. Putem să le prevenim, ca să nu fie nevoie deloc să suferim. De aceea îți propunem consiliere psihologică, care are rol de prevenție si ghidare. 

Ce sunt ședințele de consiliere psihologică?

Spre deosebire de psihoterapie, consilierea psihologică presupune un demers mai directiv, cu o mai puternică componentă informaţională şi un rol în prevenţie. Ea nu implică schimbări profunde de personalitate şi se adresează celor care vor să funcţioneze mai bine în viaţa profesională şi nu numai. Ea implică un număr mai redus de şedinţe, se adresează unor probleme de mai mică profunzime şi presupune o intervenţie centrată pe problemă.

Când ai nevoie de consiliere psihologică?

Consilierea psihologică este des utilizată în situaţiile de criză precum:

terapie individuala

Când ai nevoie de psihoterapie individuală?

Cei mai mulţi dintre noi apelăm la un cabinet de psihoterapie individuală atunci când:

 • nu ne mai simţim bine în pielea noastră – ne uităm în oglindă și nu ne mai place ce vedem, ne simțim insuficienți pentru așteptările pe care le avem de la noi
 • trecem printr-o perioadă de separare sau divorţ – o despărțire sau un divorț pot crea un dezechilibru serios în viața personală
 • relaţia noastră cu ceilalţi suferă – interacțiunea cu cei din jur este foarte importantă pentru viața noastră socială, totuși unele probleme sau frici pot afecta calitatea interacțiunii și răbdarea pe care o avem cu ceilalți
 • ne este afectat randamentul în activităţile profesionale, sociale sau casnice – simțim că nu mai facem față la responsabilitățile vieții de zi cu zi
 • când suferim de o fobie sau mai multe (frică de zbor, frică de înălţime, claustrofobie, de a folosi un ascensor etc.) – există tot felul de frici mai mult sau mai puțin rationale, însă toate au o cauză și în timp pot fi tratate
 • ne simţim depresivi - nu mai avem chef de nimic, nimic nu ne mai face plăcere.

psihoterapie de grup

Ce sunt ședințele de psihoterapie de grup?

Terapia de grup este o formă de psihoterapie care implică un terapeut, ce lucrează cu mai mulți oameni în același timp, formând un cadru sigur, unde pacienții pot vorbi despre problemele ce îi afectează. În cadrul terapiei de grup orice persoană poate: 

 • oferi şi primi susţinere şi feedback

 • ameliora deficiențele de comunicare şi relaţiile interpersonale

 • experimenta noi comportamente la nivel interpersonal

 • exprima în mod direct şi onest emoţii şi stări afective dintre cele mai diverse

 • dobândi o mai mare încredere în forţele proprii, o îmbunătațire a imaginii şi a stimei de sine

 • dobândi o mai bună cunoaştere şi înţelegere de sine, dar şi a celor din jur

 • intra în posesia unor noi modalităţi de interacţiune interpersonală pe care să le transfere în exteriorul grupului 

Grupul devine, pentru persoană, o resursă inestimabilă. În cadrul acestuia se poate regăsi pe sine şi poate obţine, într-o atmosfera de căldură şi suport afectiv, schimbarea dorită sau ameliorarea căutată.